prostitutki

prostitutki

10 г. затвор и глоба до 20 000 лв. за сводничка

10 години лишаване от свобода. Жената е задържана по обвинение за трафик на хора и за предоставяне на апартамент за развратни цели, разположен в бл. 294 в комплекс "Меден Рудник". Срещу нея вече има повдигнато обвинение.

От март тази година жената е склонила и предоставяла за платени секс-услуги общо девет момичета на възраст между 18 и 30 години, всички от Бургас. Момичетата се отзовавали по обяви до клиенти, публикувани в интернет и бургаски вестници, които обещавали "приятни преживявания", "секс със строга господарка", "руса медицинска сестра, сбъдваща всички желания" и др. При стандартен секс "труженичките" вземали сумата от 70 до 100 лева на час, като в зависимост от клиента и услугите цената можела да варира. Секс за цяла нощ струвал 400 лева, а цената на еротични преживявания със садо-мазохистичен привкус се определяла по договорка.

В резултат на полицейските действия на служители от сектор "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас е констатирано, че освен "секс-квартирата", разположена в бл. 294 в "Меден Рудник", за уговорки и изживявания с клиенти е ползвано и кафене "Фонтана", разположено в бл. 332 в същия комплекс. Момичета са отвозвани и по адреси на клиенти. При извършеното претърсване на апартамента, личния апартамент на С.Б. и ползваното кафене са намерени и иззети помощни материали и еротични атрибути - камшици, белезници, еротични играчки и др. Иззети са веществени доказателства, установени и разпитани са свидетели и клиенти.

Спрямо С.Б. е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража за срок от 72 часа", като същата е приведена в бургаския следствен арест. Работата по случая продължава от служители на сектор "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас и Четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас. Според текстовете на Наказателния кодекс е предвидено наказание от три до десет години лишаване от свобода и глоба от 10 000 до 20 000 лв. за набиране и транспортиране на лица, с цел развратни действия.