Публиката аплодира на крака танцьорите от трупата на Майкъл Флетли. Снимки Авторът

Публиката аплодира на крака танцьорите от трупата на Майкъл Флетли. Снимки Авторът

Във Варна върнаха за три биса "Lord of the Dance". Почти пълната зала на Двореца на културата и спорта в морския град стана на крака, за да аплодира танцьорите от трупата на Майкъл Флетли. Танцьорите поведоха зрителите на една вълнуваща приказка за доброто и злото, в която посредством музиката и ирландските танци докоснаха сърцата на всички.

Час и половина преди началото на концерта във Варна пред залата започнаха да се събират зрители. Камионите с техниката, сценографията и костюмите бяха паркирани на служебния вход на Двореца на култура и спорта. Освен българи, в залата имаше и чужденци. Не малка част от публиката бе дошла от различни градове като Шумен и Бургас, някои бяха с организират автобусен транспорт.

Настоящото шоу е създадено по случай 25 години от създаването на трупата. То е с ефектни костюми и хореография, с авангардно осветление и с много визуални ефекти. Музиката за него е написана специално от композитора Жерар Фахи. Спектакълът във Варна продължи около час и половина с 15 минутен антракт. И завърши с три биса.

У нас "Lord of the Dance" изнесе три концерта - два в София на 17-ти и 18-ти май и един във Варна, на 19-ти май. Спектаклите им са част от европейското турне на трупата, което започна през април oт Германия. То включва още Австрия, Унгария, Румъния, Хърватия, Словакия, Словения и други, а от юли до ноември, ще бъдат изнесени серия от представления и в Обединеното кралство.

Галерия