UrustiVarna

UrustiVarna

1040 адвокати във Варна днес избират нов шеф

състезават Юлиян Георгиев, досега шеф на дисциплинарния съд, Бранимир Балачев, Валентин Цветков, Кремена Маринова, Фанка Димитрова. Мадлен Левон и Росен Димитров ще се бият за председателското място в дисциплинарния съд на адвокатурата в морската столица. Толкова са кандидатите за членове и на дисциплинарния съд.47 са мераклиите за членове на адвокатския съвет. 
14 са конкурентите за кресла в контролния съвет на колегията. 1040 членове са официално вписанит в колегията във Варна. Право на глас обаче имат само тези, които са плащали редовно членския си внос, което всяка година е повод за предупреждения и обструкции от закъсалите финансово по различни причини защитници.
След 2 мандата от Адвокатския съвет във Варна си тръгва Димитър Петров, който няма право повече да оглавява съсловната организация.
Има опасност юристите, залисани в изборните си занимания, да забравят да се явят пред урните днес за вота за ядрената енергетика, сподели участник в адвокатската олимпиада. Официалните резултати от адвокатските битки ще станат известни в понеделник. 
Още днес около 19.00 часа обаче тайната около изборите за Адвокатски съвет и неговите органи ще бъдат ясни за любопитните.

Днес+