129 двойки казаха "да" в Несебър през 2010 г. година. При смесените бракове разликата във възрастта между мъжете и жените - младоженци варира от 15-20 до 32 години. През м.г. Несебър е бил избрано място за сключване на брак за хора, освен от България и от: Австрия, Армения, Великобритания, Германия, Израел, Норвегия, Полша, Русия, Сирия, Турция, Филипините.

 

 

24 от сключените бракове м.г. са на младоженци само от община Несебър, а при други 39, един от младоженците е жител на общината. Последният брак за 2010 година е от 26 декември, подписан от Катя Бабева от Несебър и Деян Контев от Ахелой.

Октомври е рекорден сватбарски месец с 28 сключени брака. През ноември и декември браковете са по 5, септември - 21, август - 16, юли - 8, юни - 7, май - 12, април - 7, а през март, февруари, януари - съответно 1, 3 и 4. Най-много бракове в един ден са сключени на 10 октомври - 7. Само при два от браковете са подписани предбрачни договори, като единият е при българо-китайски брак, а вторият е при младоженци с български произход, сключили брак в САЩ и предподписали в Несебър.

През януари 2011 са сключените бракове са 4. Два от тях са смесени - между българи от Несебър, и рускини, а първите младоженци за годината Наталия Пермянова и Дмитрий Пейчев са подписали на Богоявление - 6 януари.

Резервации за сключване на брак в Ритуалната зала на Несебър през февруари са заявили 3 двойки, една - през април, през май - 3, а през юни са 2.

Максим Момчилов