Старата сграда, в която се намираше кръчмата е почти съборена. Снимки Валентина Радостинова

Старата сграда, в която се намираше кръчмата е почти съборена. Снимки Валентина Радостинова

Кръчмата, която се намираше на ъгъла на бургаските улици "Оборище" и "Гурко", под тенискортовете на бившата Трета поликлиника, бе съборена днес, видя репортер на "Черноморие". Сутринта бяха монтирани метални съоръжения, които заграждат парцела, където ще се извършват строителните дейности. Разрешителното за строеж, издадено от главния архитект на Община Бургас, е влязло в сила на 15-ти октомври. Според информационната табела, трябва да се извърши основен ремонт на съществуваща сграда и вътрешно преустройство за обособяване на магазин за хранителни и нехранителни стоки. Видно е, че ремонт няма да се извършва, а ще има ново строителство. Голяма част от сградата беше съборена и работници разчистват строителните отпадъци. След като теренът бъде разчистен, ще започне и изграждането на новата сграда, която ще е предназначена за магазин.

Инвеститорът е голяма европейска търговска верига, която има магазини в цялата страна. Като строител на обекта е посочена "Кота 17" ЕООД от Стара Загора. Надзорът е повечер на бургаската фирма "Костов и синове" ООД.

Строителството трябва да приключи за 60 дни, като на обекта е планирано да има максимум 20 работници.

От информационната табела не става ясно дали в района на магазина ще има обособени паркоместа за клиентите извън тези, които влизат в очертанията на Синята зона в района.

Галерия