DSC_0518

DSC_0518

2 000 литра вино ще се лее в Поморие

Виното, което ще се раздава е осигурено от винпром "Черноморско злато" АД, което тази година отбелязва своята 80-годишнина. По време на фестивала всеки ще може да опита и да си закупи от продукцията на винпрома. Някои от най-добрите вина - бели, розе, червени и ракии бяха презентирани днес на специална дегустация във винарски комплекс "Избата".DSC_0546

"Община Поморие спазва традицията и тази година "Море от вино" се организира за 11-ти път с подкрепата на винзавода, благодарение на който за Поморие се чува и в Япония", каза кметът на общината Иван Алексиев.

"Очакваме добра реколта. Качеството е високо, количеството няма да е достатъчно. Да се надяваме, че няма да завали, когато не трябва. Вече започнахме гроздобера", каза Йордан Панайотов - изпълнителен директор на "Черноморско злато" АД. Фирмата ще инвестира 1,2 млн. лева в нов термичен цех, за да повиши качеството на виното, което произвежда.

Празниците "Море от вино" ще продължат до 9-ти септември. В програмата са включени концерти, театрални спектакли, които ще радват жителите и гостите на града.

Текст Десислава Георгиева

Снимки Етелка Пирева