20 имигранти учат български език преди обяд, а втората изучава български в делничните следобеди. Обучаемите са от всички краища на Руската федерация. Новите "ученици" са на възраст от 23 до 65 години. Почти всички са с намерие трайно да се установят в България. За тях знанията по български език са много ценни. Те искат да се чувстват свободни в общуването си тук и ИЦИ – Бургас им предоставя възможността да получат най-необходимия обем знания по български.

 

"Не съм очаквала, че интереса към този модул на проекта ще бъде толкова голям. Щастлива съм, че имаме възможност да помогнем на толкова много хора да получат най-необходимия набор знания по български език", сподели координаторът на ИЦИ – Бургас Ирина Буланова. Тя допълни още, че вече има записани имигранти за следващия курс по български език, който ще започне от 16-ти май.

От един месец ИЦИ – Бургас в партньорство с Държавна опера – Бургас предоставя на имигрантите възможност да посещават безплатно представленията от сезон 2010 – 2011. Оперните и балетни спектакли, както и клавирните концерти от културния афиш на бургаската опера се радват на голям интерес сред имигрантската общност в Бургас и региона.