DSC_1445

DSC_1445

250 000 лв. дава Созопол за археология

Панайот Рейзи чака от Министерството на културата, научи сайт Черноморие. "Поначало всички археологически разкопки започват през лятото, затова се надяваме парите да дойдат навреме", сподели градоначалникът. В списъка за проучвания остават отново остров Кирик, Крепостната стена. Тепърва предстои и работа по разкопаването на нос Акин край Черноморец, допълни Рейзи.

И това лято приоритет на общината ще бъде конгресният туризъм. Продължават традиционните срещи на Техническия университет, както и на други изяви. "Подали сме молба до Министерството на отбраната Домът на морския флот да бъде прехвърлен за стопанисване на общината. Ако го получим, сме готови да посрещаме и сериозни гости и конгреси", каза кметът на община Созопол.

Той се похвали, че на ден по пет-шест автобуса с туристи от Слънчев бряг посещават Созопол. Все още обаче за руски туристи и украински не може да се говори. "Все пак Созопол е българска дестинация и с построяването на магистралата пътят се скъсява и дава възможност на всички желаещи да посетят това красиво кътче на България. За мен Созопол е визитната картичка на страната ни", каза Рейзи.