DSC_2678

DSC_2678

30 събития за Дни на Европа в Бургас

само тези дни на Европа. 356 са дните на Европа в Бургас, защото еврполитиката се вижда в проектите, които се реализират. През тази година се навършват 60 години от създаването европейски социални фондове, 10 години от приемането на България в Европейския съюз, както и ще се отбележи създаването на 28-те областни информационни центрове в страната", каза Руска Бояджиева - зам.-кмет по евроинтеграция на Община Бургас.

За тържествата, посветени на Дни на Европа в Бургас, Общината и Областният информационен център обединиха усилията си с много институции. В проявите ще се включат новите им партньори - бургаски училища, Регионална библиотека "Пейо Яворов", младежки организации, Център за кариерно развитие и др.

В празничната програма е отделено специално място на младите. Те ще се включат в публичния дебат "Европейският съюз има бъдеще", в дискусията "Европейските възможности за младите предприемачи в Бургас". А възпитаниците на СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще участват в Европейско пътешествие и ще се включат в европейски спортен празник.

Регионална библиотека "Пейо Яворов" се включва с журиране на творбите от конкурса "Бургас - моят град в Европа".

В къщичката до Часовника ще се проведе работилница "Европа в багри" - анимация за деца. Тук ще може да се видят няколко куклени постановки - "Трите прасенца", "Двете принцеси".

Петдневката включва още много концерти и изложби, изложба - базар, лекции, хепънинг, както и спортни прояви - европейско рали на биоразнообразието и европейски пробег.

На 13-и май в Трансграничен културен център в град Средец ще бъде наредена изложба с банери на тема "Европа в 12 урока".

30-е събития, включени в програмата на Дни на Европа в Бургас, ще се случват в експозиционен център "Флора", на площад "Св. св. Кирил и Методий", в Морска градина, къщичка до Часовника, както и градовете Средец и Малко Търново, и в село Равнец.