UMBAL

UMBAL

30 студенти от бургаски ВУЗ на практика в УМБАЛ

при работата с оперирани пациенти, хора, преживели инсулт и пострадали при различни инциденти, на които предстои  да се върнат към нормалното си ежедневие. От нас има нужда в почти всички отделения на болницата, както в Отделението по ортопедия, Отделенията по обща хирургия, Отделението по неврохирургия, Реанимация и други", споделят кинезитерапевтът  Светла Георгиева, рехабилитаторът и ерготерапевт Валентин Вълчев и рехабилитаторът Анелия Ангелова, които са ментори по програмата.

До момента в Отделението по  физикална и рехабилитационна медицина на УМБАЛ Бургас по нея са обучени 23-ма студенти. Те са от специалностите  "Рехабилитатор" в Медицински колеж към университет "Проф. д-р Асен Златаров" и "Ерготерапевт" във Факултета по обществено здраве и здравни грижи на университета.

Началникът на Отделението по  физикална и рехабилитационна медицина д-р Диана Недева споделя, че присъствието на студенти при тях е нещо обичайно.

Последната обява на УМБАЛ Бургас по програма "Студентски практики" е  за обучение на медицинска сестра в Отделение по нефрология, медицинска сестра (секретар) в Клиника по съдова хирургия и медицинска сестра (секретар) в Отделение по нефрология.