40 танцьори излизат в Летния театър в "Lord of the dance" Танцовото шоу създадено от Майкъл Флетли ще бъде представено за първи път пред публика в морския град. Спектакълът е част от националното турне у нас. "Lord of the dance" ("Повелителят на танца") разказва ирландска легенда за Повелителя на танца, който влиза в двубой с Претендента за титлата. В спектакъла на преден план излиза вечната борба между доброто и злото. Танцовото шоу е невероятно съчетание от хореография, музика, звук на флейта и цигулки, келтско ангелогласно пеене. Главните роли в шоуто се изпълняват от Деймиян О'Кейн и Бернадет Флин. Двамата от години танцуват в този спектакъл и са сред съратниците на неговия създател Майкъл Флетли. От близо две години са и семейство.

"Цялата продукция е от 77 души - танцьори, музиканти, технически екип. Те пътуват с 3 ТИР-а, с които пренасят цялата продукция като конструкция, костюми и т.н.", разказа Петър Харалампиев собственик на "Арт БГ", фирмата която организира турнето на трупата на Флетли. Подготовката за концертите у нас е продължила близо 2 години. Преговорите са водени с Майкъл Флетли и негоия екип.

У нас идва първата трупа на Флетли, която изнася спектакли в Европа, Турция, Израел. Втората трупа пътува в САЩ, Канада, Мексико, Китай. Танцьорите се набират от школите по ирландски танци, които съществуват в цял свят. Желаещите да танцуват в шоуто могат да се явят на кастинг и ако бъдат одобрени участват в уърк шоп и минават през допълнителна подготовка. Само най-добрите успяват да излязат на сцената и да танцуват в "Повелителят на танца", шоу което вече 15 години привлича публика и пълни зали, театри и стадиони. То е гледано от 60 млн. зрители от цял свят.

Очакванията са през октомври създателят на спектакъла да се завърне на сцената. "Има такава информация. Знаем, че се подготвя за връщането си и водим преговори за ново гостуване у нас този път с негово участие (става въпрос за Майкъл Флетли б.а.)", допълни Харалампиев.

Спектакълът в Летния театър на Бургас е тази вечер от 21.00 часа. Билетите за шоуто вече са продадени. След Бургас трупата заминава за Пловдив, където е следващия концерт от турнето у нас.