DSC_9657-1

DSC_9657-1

50 деца с увреждания ще намерят нов дом

на проекта от зам.-кметовете Атанаска Николова и д-р Лорис Мануелян, както и ръководителят на проекта Чанка Коралска – директор на строителната дирекция в Община Бургас.

"Тази инициатива е изцяло в духа на обединена Европа и стремежа да живеем в условия на толерантност и взаимопомощ", каза Атанаска Николова.

"Би било глупаво, безотговорно и срамно да не се възползваме от средствата, които ЕС отпуска за такива проекти", добави д-р Мануелян.DSC_9668-1

Строителството на петте центъра ще започне през лятото на тази година и трябва да завърши до юни 2013 г.

Община Бургас отреди за целта пет терена, разположени в три жилищни района на града - квартал Ветрен, жилищните комплекси "Лазур" и "Меден рудник". Те са подбрани винмателно, тъй като трябва да са на комуникативно място, в близост до училище, детска градина, болница.

Във всеки център ще може да се настанят 12 + 2 деца и младежи. 30 % от местата са предвидени за потребители в инвалидна количка. Екип от професионалисти ще се грижи за децата във всяка от петте къщички. 

Общо проектът разкрива близо 60 нови постоянни работни места и много временни, свързани с изпълнението на строителните дейности.