DSC_1932

DSC_1932

500 хотелиери протестираха в Слънчев бряг

, "Спрете беззаконието в Слънчев бряг", "Оставка" и "Мафия", с клаксони и свирки.

Представителите на бизнеса издигнаха лозунги в знак на протест срещу налаганият рекет от акционерното дружество на хотелиери, ресторантьори, таксиметрови, шофьори, доставчици на стока, които извършват дейност в комплекса. Недоволните за пореден път поискаха незабавните оставки на председателят на борда на директорите Златко Димитров и изпълнителният директор на дружеството Мария Михалева, заради действията им на самоуправство, налагането на нови правила, които пречат за нормалното протичане на туристическия сезон.

"Това е третият последен протест, исканията остават същите. До момента никой не ни чу, затова борбата срещу акционерното дружество, разрешаването на исканията на хотелиерите и всички, които работят в курорта ще се разрешават по съдебен път", каза Елена Иванова, председател на Управителният съвет на Съюза на собствениците.

Според собствениците на хотели с новите ограничения - зони за почасово СМС паркиране, такси за заскобяване и репартриране на автомобили, наказателни паркинги, такси за пропуски, ръководството на "Слънчев бряг" АД иска да събира пари от всичко и от всички. Таксиметрови шофьори заявиха, че участват в митинга, защото настояват да отпадне таксата за достъп до източната зона в "Слънчев бряг", определена от акционерното дружество в размер на 840 лева за летния сезон. Те негодуваха и затова,че от ръководството на дружеството не изпратиха свой представител при протестиращите, които близо час стояха под прозореца на управляващите.

Недоволството е също срещу променените условия за поставяне на временни търговски обекти, двойното облагане - веднъж хотелиерите и собственици на заведения и обекти плащат данъци на община Несебър, втори път се плаща на "Слънчев бряг" АД.

Към протестиращите днес се присъединиха и техни колеги от страната. Протестът бе подкрепен и от Българската хотелска и ресторантьорска организация.