DSC_6139

DSC_6139

5 000 лв. глоба за търговец, ако хвърля кашони в контейнерите и разделното събиране на отпадъци от опаковки. Летният сезон започна, центърът на града е пълен с туристи и усилията за хигиенизиране са удвоени.

В тази връзка общинска администрация напомня на всички собственици, ползватели и наематели на търговски обекти и заведения в супер центъра, че са длъжни да събират разделно отпадъците от опаковки от обектите и да ги предават единствено на лица, притежаващи разрешително за дейност със съответния вид отпадък.

За тяхно улеснение се въвежда система, чрез която по определен график два пъти седмично мобилни екипи на фирмата за оползотворяване на отпадъци от опаковки, ще посещават на място конкретните обекти и ще приемат генерираните от търговската дейност отпадъци от опаковки по график на улици "Александровска", "Богориди" и "Фердинандова": 

- всеки понеделник от 10.00 до 13.00 ч.

- всеки четвъртък от 18.30 до 21.00 ч.

Услугата е безплатна, като графикът влиза в сила от 2 юли 2012 г. Телефон за контакти: 056/826 659. 

Отпадъците от опаковки задължително се съхраняват на територията на обекта до предаването им за оползотворяване. Изхвърлянето им в контейнери за битови отпадъци е в нарушение на Наредбата за управление на отпадъците и поддържане на чистотата на територията на община Бургас.

Нарушителите се глобяват, като санкцията може да достигне 5000 лева.