DSC_1719

DSC_1719

700 зъболекари повишават квалификацията на конгрес в Бургас

В рамките на конгреса, който тече в Театъра за драма, опера и балет и Кукления театър гостуват лектори от чужбина. В първия ден на форума проф. Нермин Ямалик от Турция изнесе лекции върху това "Как лекарите по дентална медицина могат да допринесат за общото здравословно състояние и доброто физическо състояние на своите пациенти" и "Диагностични проблеми в пародонтологията". Проф. Ямалик обясни, че в последните години в родината й намалява броя на децата, които развиват кариер в ранна детска възраст. Много важна за това е профилактиката на зъбилите.

Според Николай Шарков - председател на БЗС тази превенция заповча още по време на бременността и продължава в първите месеци на раждането. За да се избегне появата на кариес е важно майката да обтрива устната кухина на дбебето след кърмене, за да не се образуват киселини.

В рамките на форума днес лекция ще изнесе 51- годишният международно признат италиански лектор д-р Алдо Касти. Той ще запознае българските си колеги с 25-годишния си опит в областта на имплантологията, костната регенерация и използването на биоматериали. С особен интерес се очаква и лекцията на проф. д-р Георг Майер от  Германия, който ще акцентира върху последните проучвания,  свързани с микробиологични, алергологични, имунологични и други проблеми при използването на  амалгама, злато, композити и керамика в денталната медицина.

Лектори на конгреса са  водещи специалисти от Турция, Германия,  Италия, Холандия , Израел, Румъния, Сърбия и България, които ще запознаят българските си колеги с последните новости в имплантологията и лазерите в денталната медицина, както с и нововъведения в лечението на детските зъби. На 17 юни, в рамките на конгреса ще бъде организиран  теоретическо- практически курс  по имплантология.

По време на конгреса ще се състои традиционната съпътстваща голяма Дентална медицинска изложба. В нея участват над 50 изложители, които ще представят най-новото в денталната техника, технологии и материали. В постерната секция ще бъдат представени научните достижения на български лекари по дентална медицина и преподаватели от факултетите в София, Пловдив и Варна.