Pozarna

Pozarna

80 фалшиви сигнала за пожар подадени на 112

територията на Бургас и региона през тази година. Цифрата е два пъти повече в сравнение със същия период на миналата година, когато пожарите са били - 1044. Това сочи статистиката изнесе от комисар Васил Василев - началник Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението". 

Pametnik

Преди жътвата тази година са били провевени 1465 машини от контрол "Техническа инспекция" и Пожарната. Съставени са 9 акта за нарушения. Най-често си остава паленето на стърнища, което е забранено по закон.

От близо месец сигналите, които традиционно се подават на телефон 160 и 166 се прехвърлят автоматично към единния номератор - 112. Това, според комисар Василев, води до липса на дублиране на екипите, които биват изпращани на произшествието.

От началото на годината в структурата на Пожарната влезе и "Гражданска защита". Все още обаче има разлика между отделните професии на пожарникара и на спасителя.

На днешния Кръстовден, пожарникарите отбелязват професионалния си празник. Традиционно бяха поднесени и венци и цветя пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг.