DSC_0442

DSC_0442

9-месечно бебе - кръстница на Анастасия

от майка си Елена Танева, от двете си баби и роднини, тържествено измина разстоянието от Морското казино до пристана, където трябваше да акостира корабът. Малката принцеса бе облечена DSC_0387с ефирна рокля, на главата й имаше бяла джувка. И като че ли усещайки, че нещо става тя се усмихваше леко, предчувствайки, че е център на внимание и трябва да се държи подобаващо. "Днес Анастасия навършва 9 месеца. Щастливи сме, че тя става кръстница на едноименния кораб, който ще превозва пътници до остров "Света Анастасия", каза Елена Танева.

Детето е първа рожба на семейство Неделчо и Елена Таневи. То се е родило на 15-ти ноември 2013 година в Бургас с мерки 2 960 кг. и дължина 49 см. Десетки граждани, много журналисти окупираха моста, за да видят новия плавателен съд "Анастасия". За жалост вълнението на морето - 2-3 бала, не позволи корабът да пристане навреме. Това беше и причината кръстницата заедно с майка си да не счупят бутилката с шампанско, както повелява традицията при пускането на плавателен съд на вода. DSC_0475Функцията изпълни зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев.

За първи път досега на официално събитие не присъстваха представители на Българската Православна църква. Духовните лица отказаха да направят освещаване на кораба, след като не се съгласиха с названието му. Плавателният съд е кръстен на едноименния остров "Света Анастасия" и би трябвало пред името да се сложи света. Сега белият кораб е украсен с името Анастасия. Според запознати, тепърва ще се решава този проблем между община Бургас и местното духовенство. Според отците, неизписването на пълното название - света Анастасия е нарушаване на канона.