Акварелите на Иван Додов - магия в цвят и любов Желанието му е чрез тях да изрази единството на човека с природата. "Исках да в акварелите ми да има повече любов и оптимизъм, вяра че сме едно цяло със света", сподели авторът. Картините му са събирателни образи на впечатленията, които го пленяват по време на многобройните му пътувания у нас и по цял свят.

Акварелите са рисувани специално за галерия "Неси", където авторът гостува за първи път. Преди няколко години той показа свои картини за първи път в Бургас. Сега обаче Иван Додов е по-цветен, по-пъстър и по-жив. Картините му носят неговата неподправена романтика, желанието да се потопиш в един свят на чистота, където властва хармонията и топлината.

Иван Додов е завършил Академията за изящни изкуства в София. От 1988-ма година рисува акварел. Художникът е излагал свои картини в София, Бургас, Варна, в Австрия, Франция, Германия, Швейцария.

Той е автор и на акварелите към книгата "Притча за момичето с къдриците" на Десислава Георгиева. Това е първата книга, за която той рисува акварели по текстове от нея.