DSC_5832

DSC_5832

Асфалтът в Бургас се топи по-бързо от снега

се стопи и беше разчистен, по улиците на града "зейнаха" опасни дупки, някои от които са с големина на кратери. Шофьорите знаят, колко опасни могат да бъдат те за автомобилите им. Някои дупки "са скрити" в локвите, които се образуваха в резултат на дъждовете от последните два дни.DSC_5792DSC_5801DSC_5822DSC_5824

"Днес се убедих лично в разбитите пътища. Говорим за много и големи трапове. А зимата дори не е минала. Ненормално е всяка година да се преасфалтира. Качеството е под всякаква критика", написа наш читател. Проверихме думите му намясто. И се оказаха достоверни. Няма основна пътна артерия в града, второстепенна улица или отсечка в кварталите или съставните селища на общината, която "да не плаче" за кърпене.

От Община Бургас обявиха миналата събота - 14-и януари, че започват спешното кърпене със студена смес на дупките. Или дупките са много, или времето пречи на кърпежите, или и двете, но състоянието на пътищата на територията на града и общината е повече от плачевно. И снимките го показват.

*Заглавието е взаимствано от коментар на читател на "Черноморие, който ни писа разгневен от дупките по бургаските улици