vaterbolisti

vaterbolisti

Безобразно съдийство ощети "Черноморец" при мъжете бургаският тим е бил ощетен от тенденциозното и безобразно съдийство. На столичния басейн "Диана" младият състав на "Черноморец", в който играят юноши старша и младша възраст, записа една победа и две загуби.

От ръководството на "Черноморец" заявиха, че са възмутени от съдийството и обмислят да предприемат действия, за да не се допускат въпросните рефери да свирят мачовете на отборите от бургаския клуб.

"Един и същи съдия свири тенденциозно срещу "Черноморец" от доста време насам. Безобразното съдийство е срещу всички наши отбори от различните възрастови групи. Със смяната на новия председател на Съдийската колегия очаквахме някаква положителна промяна. Обидно е, че никой не взима отношение", заяви председателят на СКВТ "Черноморец" Петър Йонов.

Специалистът разкри и името на рефера, който от година-две пренебрегва труда на състезатели и треньори. Става въпрос за Владимир Генов, който през миналото лято на финала за старша възраст в Бургас "впечатли" с компетентните си отсъждания.

"През първата и втората част в мача срещу "Арда" всичко беше нормално. След почивката на полувремето при резултат 6:5 за Кърджали, се започна с тенденциозното съдийство. Не липсваха дори противоречиви отсъждания на двамата рефери, придружени с формални нарушения и лишени от всякаква логика. Отсъжданията срещу нас бяха извън контекста на играта и събитията във водата. Това според мен не е в резултат от некомпетентност, защото няма как човек, на когото му липсват познания във водната топка, да съдийства", заяви Йонов.

Двубоят със скандалното съдийство срещу мъжете на "Арда" (Кърджали) отборът на "Черноморец" отстъпи с 13:7 /3:3, 3:2, 3:0, 4:2/.  

В първия мач от финалите в "Б" група бургазлии бяха много близо до успеха, но не достигна единствено опита в редиците на отбора. Възпитаниците на старши треньора Петър Йонов играха равностойно срещу коравия си опонент от "Локомотив" (Русе), в чиито състав личаха имената на двама румънци. Младите ни ватерполисти дадоха всичко от себе си, но загубиха с минималното 10:8 /2:1, 3:2, 3:2, 2:3/.

Срещу "Септември" (Сф) - отбор, в който също залагат на младите състезатели, "Черноморец" изкова авторитетна победа с 3:11.

Вторият финален кръг от Държавното първенство по водна топка за мъже в група "Б" ще се проведе на 10 и 11 юни на открития басейн "Флора" в Бургас.