Varna_Pregledi

Varna_Pregledi

Безплатни прегледи за възрастни във Варна при мозъчна увреда – Варна. Желаещите да се запознаят с услугата и да се консултират с невролог, логопед и психолог във връзка с говорни проблеми, ще могат да го направят в седмицата от 8 до 12 септември 2014 г.

Центърът предлага първата по рода си в страната услуга, финансирана от община Варна. Специалистите предлагат възстановителни, индивидуални и групови терапии, целящи подобряване състоянието на хората с афазия.
Афазията е нарушение в използването и разбирането на говоримия и писмен език при лица, които до този момент са имали нормално развит език.
Клиничната картина се изразява в трудно намиране на думи, нарушено разбиране на чутото и написаното, грешки – замени на звукове и думи,
нарушена граматика, нарушения в назоваването, писането и четенето.
Причината за подобни нарушения най-често е инсулт, но би могла да бъде черепно-мозъчна травма, тумор, енцефалит и др.
В центъра се провежда терапия по специално разработени програми, като се работи индивидуално и със семействата на пациентите, за да се подпомогнат и облекчат грижите за техните близки. Повече информация за услугата желаещите биха могли да намерят на адрес www.help-govor.org
Консултациите със специалисти на Центъра се осъществяват от 9.00 до 16.00 ч. на адрес – Варна, улица "Тодор Димов" №30.
Необходимо е предварително записване на тел.: 052/809 332 и 0878/608 719.