atanasovsko

atanasovsko

БФБ дава по 1000 лв. за димпломна работа чиято дипломна работа попада в тематиката на конкурса (опазване и управление на консервационно значими видове, приоритетни природни местообитания; разработване на механизми за устойчиво ползване на природни ресурси; развитие на екотуризъм, устойчиво лесовъдство, биологично земеделие и животновъдство; развитие на природозащитното образование и други). 

Важно условие е обаче дипломната работа или част от нея да засягат или да са свързани с територията на Централна и Западна Стара планина или района на Атанасовско езеро  - "Натура 2000" зона Атанасовско езеро, поддържан резерват "Атанасовско езеро" или приоритетен хабитат – крайбрежни лагуни. Финансирането на всяка дипломна работа е на стойност до 1000 лева, като неприемливи разходи са хонорари за дипломанта и научния ръководител, закупуване на оборудване и научна информация (данни, анализи от проучвания и др.). 

Всичко, което е необходимо да се направи е дипломанта да изпрати предложение за проект до 31-ви януари 2014 г. на е-mail: [email protected]. 

Специална комисия ще оценява получените предложения и ще следи за съответствие с тематиката и териториалния обхват на конкурса, консервационната значимост на изследвания обект и целесъобразността на предвидените от дипломанта разходи. 

Финансирането на дипломни работи на български студенти е добра възможност да се осигурят така необходимите средства за пътуване до различни природни територии за провеждане на изследвания, проучвания и т.н., както и да се закупи литература, консумативи за изследвания и др. важни за дипломантите материали и да се подпомогне научния процес за изследване и популяризиране на биоразнообразието в България.