dsc_5436

dsc_5436

Бивша зам.-областна от НДСВ оглави ОИК в Поморие

Решението за регистрация на ОИК е обявено днес от Централната избирателна комисия (ЦИК). В екипа е и друга позната юристка, която симпатизираше на Новото време - Златомира Карагеоргиева - Мострова (на снимката в средата).

"Това не е единственият случай, в който хора от едни градове ще пътуват до други, за да оглавят ОИК", обясни Евгени Мосинов (БСП). Червените подадоха днес жалби срещу решенията за ОИК в две общини. В пет от общините в Бургаска област - Бургас, Несебър, Айтос, Царево и Карнобат червените нямат представител в ръководството.

При преговорите за съставянето на ОИК в Бургас секретаркото място бе поискано от БСП, "Атака" и ДПС. Тъй като никой не отстъпи, кметът Димитър Николов изпрати предложенията до ЦИК, която днес излезе с решение за състава. За председател е избрана Елка Трендафилова (тя е юрист на Бургаска митница и това не е първото й участие в избори), за зам.-председател - Светла Каменова (от квотата на НДСВ; за нея това също не е първо участие в състава на ОИК), а секретарското място бе дадено на Михаил Хаджиянев ("Атака"). На миналите местни избори Хаджиянев бе кандидат за съветник от листата на Ваклин Стойновски. Той е член на Съвета на директорите на ПСФК "Черноморец" Бургас.