BoyTorti

BoyTorti

Бой с торти! Щур купон в парка на Аспарухово забавляваха по време на празника, организиран от местната администрация за Деня на детето – 1 юни, предаде nakratko.bg.

Още в 10,30 пременени и усмихнати малчугани се наредиха да получат безплатно захарен памук, сладолед и пуканки. Глъчката не стихваше през целия ден и пред атракционите – въртележки, батути и стрелбища, които също работиха безплатно
Аниматори забавляваха децата, раздаваха им шарени шапки и пъстри балони. Актьорите от Държавния куклен театър в Търговище зарадваха най-малките с представлението "Вълкът и седемте козлета", а безспорният "гвоздей" в програмата бе предварително обявения бой с торти. 
Всички желаещи да се включат малчугани получиха защитни шапки и найлонови дрехи, но след началото на битката страстите така се развихриха, че малко от тях успяха да излязат „сухи” от мястото на полесражението. Въпреки това сърдити нямаше и всички дружно се отправиха към близката чешма. Важно е да отбележим, че нетрадиционната забава за децата се проведе с торти от специално разработени продукти, така че да не се разхищава храна.
Атракционите остават в парка в очакване на следващите посетители - както на бирения фест, който започва на 6 юни, така и на празника на квартала „Аспарухово пее и танцува” на 14 и 15 юни.