DSC_1936

DSC_1936

Бойците по муай тай отбелязаха Бургас на световната карта

3 сребърни и 4 бронзови медали. "Едва ли повторим това представяне", сподели треньорът на клуба Димитър Топалов. DSC_1928Това отрежда на страната ни трето място в класацията, след водещите сили в този спорт в момента - Украйна и Узбекистан.

Днес състезатели и ръководството на клуба се срещнаха с кмета на общината Димитър Николов и разказаха впечатленията си от представянето си на състезанието, което се проведе в родината на този спорт.

"Община Бургас ще продължи да подпомага отбора и в бъдеще", каза Димитър Николов. Най-добрите състезатели на клуба - Йордан Янков (със златен медал от първенството на света в Тайланд) и Николай Атанасов (със сребърен медал от същото първенство) ще получат по 1000 лева еднократна помощ от общината за подготовката си за участие в Европейското първенство, което ще се проведе през септември във Варна.

"Представянето на момчетата в Тайланд е равносилно на представянето на националния ни отбор по футбол в САЩ през 1994 година", заяви зам.-кметът по спорт д-р Лорис Мануелян.DSC_1913

Националният ни отбор е заминал за Тайланд с 11 състезатели. На първенството на света са участвали 700 бойци от 59 държави. "Конкуренцията беше на високо ниво. Срещите се играеха на открито, на два ринга. Всеки мач беше като първи и последен. Доволен съм, че успях да защитя титлата си на световен шампион от миналата година. Всички сме разочаровани заради съдийското решение, което отреди на Николай второто място, въпреки че той спечели финалната си среща", каза световният шампион Йордан Янков.

За най-малките състезатели от клуба - Стоян Копривленски и Станислав Вълчев това е второ голямо състезание, но първо световно първенство. "За първи път играя на друг континент. Състезанието беше трудно, заради климатичните условия и влагата, която оказва голямо влияние. Но съм доволен от представянето си. Следващият път повече", закани се Стоян Копривленски.

С добри впечатления от първенството е и Станислав Вълчев.

"Първенството беше много професионално организирано, като едва своеобразна гала вечер. Всеки отбор беше представен. Срещите започваха с танца уей крю, който за тайландците е ритуал. Ние, европейците, изпълняваме този танц, защото е част от муай тай, не защото толкова го разбираме. Но той е задължителен", допълни вицесветовният шампион в своята категория Николай Атанасов.