BSPVarna

BSPVarna

БСП атакува I тур на изборите за съветници и кмет на Варна

Той е подписал жалба за касиране на местния вот, чрез Общинската избирателна комисия във Варна до Административния съд. По думите му са налице редица нарушения при провеждането на изборите. Протоколите на секционните избирателни комисии, въз основа на които ОИК е постановила решението си, са поправени не по установения в избирателния кодекс ред. Гуцанов допълни, че поправките са станали след обявяване на резултатите от председателя на съответната СИК и не са подписани от всички членове на комисията. Налице са несъответствия между фабричните номера на предадените в ОИК протоколи и вписаните в такива в протокола за предаване и приемане на изборните книжа и материали. Налице са и дописване на избиратели в допълнителния избирателен списък и предоставяне на възможност да гласуват, без основание за това. 

В 405 и 370 секция във Варна е имало съответно 43 и 36 валидни бюлетини. Тези резултати са били изнесени в страницата на ЦИК вчера, а в последствие са били заменени от 292 гласа за ДПС, допълни председателят на БСП-Варна. Това е явно нарушаване на резултатите от изборите, коментира Гуцанов.

"Интересно как политическите сили ще обяснят поведението си. Ден след изборите сключват договор с ГЕРБ и Кирил Йорданов, след като преди вота се бяха обявили против статуквото. В договорки на каквито станахме свидетели между двата тура на изборите БСП няма да влезе и ако се наложи ще бъдем опозиция".

Гуцанов се обърна към всички варненеци с молба да присъстват на клетвата на общинските съветници в зала "Пленарна", която ще се проведе на 4 ноември.

Днес+