DSC_2985

DSC_2985

БСП обяви кандидат-кметовете си в още 5 общини

- Стефан Бонев, за община Руен - Мария Петрова, за община Айтос - Андрей Андреев, за община Средец - Янко Германов и за община Приморско - Лиляна Димова. Те бяха представени лично от Атанас Мерджанов - член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП. С тези кандидати червените ще се борят за спечелването на местните избори, които ще се проведат на 25-ти октомври в цялата страна.DSC_3002

За Стефан Бонев, който е кмет от БСП от няколко мандата, това ще е поредната предизборна надпревара в община Камено. За Лиляна Димова участието в местния вот също няма да е първо. И тя е била действащ кмет в морската община.

Ясни са кандидат-кметовете в Бургас - Евгений Мосинов, в Карнобат - Тодор Байчев, в Поморие - Никодим Стоянов. Червените застават и зад настоящия кмет на община Малко Търново Илиян Янчев. Той бе избран за кмет преди четири години от земеделски народен съюз "Александър Стамболийски". Сега зад Янчев ще застане и ГЕРБ.

"Илиян Янчев беше наш кандидат. Той ще се яви на изборите, като независим. Той стои доста по-вляво в политическото пространство и решението да бъде номиниран за наш кандидат е на местната структура на партията", обясни областният лидер на БСП Николай Тишев. Номинацията на Янчев е одобрена от ръководството на червените.

Галерия