DSC_9048

DSC_9048

БСП: Пътят Бургас - Слънчев бряг ще се строи

обход на Бургас. Това заяви областният лидер на БСП Николай Тишев в отговор на изказвания на депутати от ГЕРБ Бургас, че развитието на града и важни за него проекти ще бъдат спрени.

"Сегашното правителство, за разлика от предходното, не разделя общините на наши и чужди. Не използва прийомите на  предишното управление, като насочване на финансовите потоци към кметове на "наши" общини, докато други бъдат ощетявани и нарочвани в бележника на Златанов да бъдат "ударени". Искам да уведомя народните представители от ГЕРБ, че решаването на важните за Бургас и региона проблеми продължава да е приоритет за правителството", се казва в становището на Тишев разпространено до медиите.

"Нека представителите на ГЕРБ Бургас да се ограничат с облъчването с мантри на обществото и да се придържат към фактите. Въпреки че те очевидно не са в тяхна полза. А именно - в развитие са множество важни инфраструктурни проекти, като например - само през последния месец Министерски съвет учреди безвъзмездно право за строеж на рибарско пристанище "Поморие". Това ще позволи реконструкция, престрояване и надстрояване на съществуващите и изграждане на допълнителни пристанищни съоръжения. Във връзка с изпълнение на проект "Проектиране и изграждане на екозони Вая и Форос,  Община Бургас получи безвъзмездно имот от 60 декара в града. Той обхваща брега на езерото Вая по протежението на бул."Тодор Александров". (И двете общини са с кметове - представители на ПП ГЕРБ)", се казва още в писмото на областният лидер на червените.