DSC_1758

DSC_1758

Бюджетът на община Бургас - 155 млн. лв., ще се пренарежда до приемането му

обществените обсъждания, които текат в момента, хората споделят проблемите си и това води до пренасочване на едни пари от едно перо в друго, за да решим конкретния казус", каза кметът на общината Димитър Николов на пресконференция днес. Той е екипът му представиха приоритетите за тази година. По-социална насоченост ще има бюджета на общината.

56 391 602 лева е размерът на делегираните средства, които ще постъпят по сметката на общината от министерството на финансите.

Ремонтиране на 16 детски градини и строителство на две нови и една ясла са включени в капиталовата програма за тази година. Довършване на канализацията в съставни селища и квартали, изграждане на пречиствателна станция, ремонт на основни пътни артерии, обособяване на парко места в микро районите, кътове за отдих, нова спортна зала в "Меден рудник" са част от акцентите, залегнали в програмата на общината. Тя е първата в страната, която ще отпуска средства за подпомагане на малкия и среден бизнес. 100 000 лева са заложени в проектобюджета. Начина на подпомагане на фирмите ще става чрез изработване на правилник от страна на Общинския съвет. Фирмите ще могат да кандидатстват за финансиране на дейността си, а комисия ще определя на кого да се отпуска помощта. Ще бъдат насърчавани онези, които разкриват работни места.