DSC_7357

DSC_7357

"Бургас и морето" за 29-ти път тази вечер

от Дамян Попов, Ива Ралчева, Георги Дюлгеров, Александър Байчев, Маргарита Хранова и Денислав Новев, Искрен Пецов и "Латинопартизани", Бистра Александрова, Росица Кирилова, Галя Ичеренска, Мина Пенкова, Пламен Ставрев и Кристина Димитрова.

Сценарият на конкурса тази година е поверен на бургаския поет Пейо Пантелеев, режисьор е Радой Николов. Общината разчита на музикалната подкрепа на двама консултанти - Красимир Гюлмезов и Борис Чакъров. Водещи на спектакъла ще бъдат Димитър Рачков и Мария Игнатова.

И публиката ще има право на глас при избора на песен на тазгодишното издание на националния конкурс за българска забавна песен "Бургас и морето". 29-то му издание ще се проведе на 30-ти юли в Летния театър на Бургас.

Публиката в салона ще може да отбележи своята песен фаворит на листовката, която получава при закупуването на билет за конкурса. Така тя ще бъде седмия член на журито, което ще определи победителите тази година. То ще бъде в състав - Георги Христов - председател и членове: Руслан Карагьозов, Марияна Попова, Данчо Стълбицата, Гергана Дорийска, Йорданка Ананиева - зам.-кмет на община Бургас.

Авторите и изпълнители на песните, класирани на първо, второ и трето място ще си разделят съответно хонорар от 7 000, 4 000 и 2 000 лева.

В специални урни в Летния театър всеки ще може да пусне своята лепта в подкрепа на лечението на Георги Найденов - Гого от "Фамилия Тоника".