DSC_3048

DSC_3048

Бургаски родители ще плащат градината по интернет

в община Бургас Йорданка Ананиева на среща с родители от бургаските дестки заведения. Това е второто поред технологично нововъведение в сферата на образованието, което бургаската общинска администрация въвежда за улеснение на родителите в рамките на 1 календарна година. Точно преди 12 месеца на превърналата се в традиция родителска среща в Община Бургас те бяха запознати с възможността за електронен прием в детските заведения през сайта на общината.

Зам.-кметът Йорданка Ананиева запозна родителите с тазгодишната рамка на местния бюджет през 2013 г. и средствата, отделени за образование в него – 5 035 932 лева. Тя сподели, че сумата, заложена в инвестиционната програма на Общината в сферата на образованието тази година е рекордна – общо 15 млн. лв., тъй като продължава работата по енергийните фондове и въвеждането на мерки за енергийна ефективност в бургаските училища и детски градини. Така до края на 2013 г. 99 % от тях ще бъдат напълно обновени и с въведени енергоспестяващи мерки – саниране, подмяна на дограма, нова отоплителна инсталация, соларни панели, нова топло и хидроизолация на покрив и боядисване.

По време на срещата бяха обсъдени всички проблеми в областта на образованието, които вълнуват родителите – здравословното хранене, условията за отглеждане и обучение на децата, работното време в детските заведения и други.