The_Great_Beauty_19

The_Great_Beauty_19

Бургазлии загърбиха Оскаров филм заради индийски

на индийския филм "Кутия за храна", отколкото на "Великата красота". Цветната копродукция на Италия-Франция получи оценка от 5.15 при гласуването снощи, след прожекцията. Зрителите в препълнения салон на общинското кино "АБ" се насладиха на великолепието на "Великата красота", но това не промени класацията, която води "Кутия за храна". Съгласно шестобалната система творбата на Ритеш Батра бе оценена от бургаските зрители с отличен - 5.73. Така във временната класация "Кутия за храна" е номер 1, следван от "Нимфоманка" с 5.60. На трето място зрителите предпочетоха да дадат оценка от 5.50 на "Гранд хотел Будапеща". За съжаление "Фалшификаторът" остава на четвърто място с 5.42.

До закриването на XII-то издание на "София филм фест на брега" остават пет дни. По време на прожекции зрителите ще видят "Сталинград" на Фьодар Бондарчук, също бе един от номинараните за чуждоезиков филм на тазгодишния "Оскар" в Холивуд. Така бургазлии имат възможност да видят два филма номинирани от академията, от които само един - "Великата красота" получи наградата.

Съгласно регламента публика и професионално жури ще дадат своя глас за определяне на филма - носител на статуетката "Сребриста чайка". Това ще стане в последния ден, 21-ви март, при закриването на фестивала. Тогава е предвиден да се излъчи руският филм "Географът изпи глобуса".