SAM_1981

SAM_1981

Бургазлия като бизнесмен в Момичето от Дания

Том Хупър вече се върти по кината в страната. Лентата е копродукция на Великобритания, Германия и САЩ. Главните роли се изпълняват от Еди Редмейн, Алисия Викандер, Бен Уишоу.Danish_Girl

В една от епизодичните роли се появява и Стефан Лалчев. "Момичето от Дания" е вторият филм, в който той се снима. Талантливият изпълнител от няколко години живее в Лондон, където учи музика в колеж. Това му даде възможност да се пробва и на снимачната площадка. Стефан Лалчев се е снимал в "Теорията на всичко" и "Момичето от Дания". "В първия играя един студент от Кеймбридж, а във втория - бизнесмен. И двата филма, които споменах, са в селекции за наградите "Златен Глобус" и "Оскар". Това е хубавото на Лондон, че предлага възможности за реализация в много сфери. В момента в киното водещите актьори са англичани, а повечето от големите продукции се снимат на Острова", сподели в интервю единствено за "Черноморие" талантливият бургазлия.

"За жалост не можах да разменя поздрав с Еди Редмейн, който спечели "Оскар" през 2015 година в категория "Най-добър актьор" за ролята си в "Теорията на всичко". Искаше ми се да го направя, но се въздържах, защото когато влязат в роля, са много вглъбени и не е редно да се прекъсва тази линия. Успяхме да разменим две думи с шведската актриса Алисия Викандер, тя имаше две различни номинации за "Златен Глобус" - едната за ролята й в "Момичето от Дания". Много се радвам, че малко по малко виждам как се развиват младите актьори. А за мен е невероятен шанс да съм на снимачната площадка", сподели още Стефан Лалчев.

"Момичето от Дания" има пет номинации за БАФТА - за най-добър британски филм, за най-добър актьор на Еди Редмейн, за най-добра актриса на Алисия Викандер, за костюми и грим и прически; четири номинации за "Оскар" - за най-добър актьор на Еди Редмейн, за поддържаща актриса на Алисия Викандер, за сценография и костюми; три номинации за "Златен глобус" - за драматичен актьор на Еди Редмейн, за драматична актриса на Алисия Викандер и за музика.

Галерия