DSC_0384

DSC_0384

Бургазлия, снимал с Катрин Деньов, на кастинг за актьори

в края на този месец по БНТ, набира своите кандидати. На кастинга в Бургас днес се явиха 450 кандидати, сред които и познати лица от телевизионния екран, от театъра и средите на журналистическата гилдия в морския град.

DSC_0474

Сред кандидатите с най-богат опит в киното се оказа Йордан Попов. За своите 77 години той показа богата филмова биография. Мъжът е участвал с масовите сцени на няколко касови филма, сред които и международната продукция, която бе снимана у нас - "Изток-Запад", в скандалния филм "Баклава" и много други. Попов впечатли журито и с няколкото книги, които по думите му "написал между другото".

Сред кандидатите за слава бе и Недялко от Ямбол - един от финалистите от първото издание на "Биг брадър", Станислав Ярмин, който известно време работи в печатно издание в Бургас, както и актьорът от "Адриана Будевска" - Валери Еличов.DSC_0397 Последният обаче не дойде да играе, а да се срещне с председателя на журито - режисьорката Боряна Пунчева. Тя го посъветва да се яви на кастинга, защото в момента на препитването екипът на предаването набира база данни и е хубаво да има сред тях и хора, доказали се в актьорската професия. Според Пунчева на кандидатите в Бургас се възлагат големи надежди, като се има предвид славата на града като люлка на поети, музиканти и актьори - Апостол Карамитев, Нейчо Русев, Георги Калоянчев и много други.DSC_0444

Сред колоритните образи, дошли на прослушването днес бе и Димитър Димитров от Сливен. Той се представи пред журито с монолог на френски от романа на Виктор Юго "Клетниците". Задачата към него бе да влезе в ролята на баща и да даде съвет на сина си. Освен френски, Димитров владее и руски език и работи като певец, въпреки че има икономическа специалност. Излизайки от стаята след представянето си, той не се стърпя и изпя шлагер на френската певица Мирей Матьо.

Стилистът Йордан Василев и екипът му правиха прическите на участниците преди явяването им пред журито.DSC_0365

Общо 15 ще бъдат кандидатите, които ще участват в телевизионното предаване. Те ще бъдат обучавани в различните жанрове и ще имат възможност да се срещнат с утвърдени български актьори. Победителят ще се снима в продукция на националната телевизия.