Бургазлия събра закачливи постинги в "Facebook стената"

на първата си книга "Facebook стената". Премиерата й е на 15 април от 18.30 часа в бургаската галерия "Богориди".

 

 

В книгата са събрани над 200 закачливи постинга, които авторът Петко Георгиев е качвал в профила си в социалната мрежа в продължение на година и половина. Постепенно постингите нарастват и той решава да ги издаде. Петко събира в онлайн книгата "33 цитата от facebook", която е качена на страницата на неговия издател "СтелаПро" (www.stellapro.eu). Изданието е безплатно и от момента на качването до днес то е свалено от 8000 души.

Експериментът се оказва успешен и Петко решава да събере, станалите вече над 200 постинги на хартиен носител. Така се появява книгата "Facebook стената". Книгата излиза от печат няколко месеца, след като Любен Дилов-син издаде своите постинги от социалната мрежа във "Фейсбуки" (през октомври 2010 г.).

Петко Георгиев е убеден, че книгата ще има успех, защото хората харесват кратки и провокативни текстове, които могат да бъдат открити в неговия профил във facebook.

Книгата излиза от печат броени дни преми премиерата. Корицата на "Facebook стената" е на Калоян Спасов (www.360bg.net), дизайна е направен от WEB REFORMA (www.webreforma.com), а книгата е отпечатана в "Рота Печат" (www.rotapechat.com). Тя ще се разпространява в книжарниците в цялата страна.

Специален гост на премиерата на "Facebook стената" ще бъде Андрей Едрев, познат от реалити формата "Островът на изкушението". Андрей се съгласил да представи книгата, защото добре познава Петко, на когото е кръстник.

Гостите ще могат да се запознаят с Петко Георгиев чрез неговите фрази и да дегустират ароматното "Дон кафе" и качествените вина на винарска изба "Хан Крум".