DSC_0591

DSC_0591

Busta Rhymes и Armin Van Buuren - нажежават страстите на "Spirit of Burgas"

на фестивала, разведоха журналистите из фестивалното градче и споделиха последните щрихи около откриването.

260 охранители от три частни фирми и още 60 полицаи ще бдят за сигурността на меломаните и участниците. Достъпът до морето ще бъде забранен. На брега вече е опъната предупредителна лента. Охранители ще бдят, за да не се влиза във водата и да се избегнат евентуални инциденти. Две линейки и четири медицински екипа ще бъдат на разположение по време на фестивала.DSC_0565

Вратите на фестивалното градче ще бъдат отворени още в 18.00 часа - половин час преди началото и първата изява на главната сцена - BG Hip Hop U.N.I.T. със специалното участие на бургазлията Рафи Бохосян и "Форсайт крю",  както и "Ню хойп крю".

Хедлайнерът на първата вечер е Busta Rhymes, които ще се качи точно в 23.00 часа на главната сцена.

На "Jack Daniels Roсk arena" тази вечер ще забият още в 20.00 часа бургазлиите от "Силует". Веднага след тях са "Номадия", следвани от "Остава". Малко след полунощ идва ред на Светльо и The Legends, а финала на тази вечер е запазен за Милена.

Джанго Зе и "Ъпсурт" са големите имена, които ще свирят на "На тъмно" тази вечер".DSC_0580

Джаз сцената тази година е заменена със сцена "Brazzo Brazzil". Тази вечер там ще свирят и Джони Варгес и "Тумбаито", както и "Сентиментъл суингърс" с Михаил Йосифов сикстет. Дамите от популярното трио вече са готови за среднощната си изява. Те се разхождаха днес със стилните си прически, които в компилация с имиджа им, връща меломаните в началото на миналия век.

Това лято към фестивала се присъедини и "Solar". Един от най-титулованите Dj - Armin Van Buuren ще застане зад пулта в 02.00 часа след полунощ. Входът за тази зона е отделен от този на "Spirit of Burgas" и ще бъде отворен в 22.45 часа. Партито там ще започне в 23.00 часа с Хуан Алварес.

Само закупилите билет за двата фестивала, ще могат безпрепятствено да минават от едното място на другото.

И тази година алеята, която води от входовете към "На тъмно" е тематично декорирана.

Близо 22 000 души се очакват да посетят бургаския фестивал трите дни. Сред закупилите билети има меломани от Великобритания, Франция, Румъния, Норвегия, Сърбия, Гърция.

Текст Десислава Георгиева

Снимки Етелка Пирева