DSC_3118

DSC_3118

Бъдещи първолаци за първи път седнаха на чин

за сефте влизат в училището, в което на 15-ти септември за първи път ще чуят учебния звънец. Срещата се прави, за да може малчуганите да видят с очите си, какво е учебното заведение, както и да се срещнат с бъдещите си класните ръководителки.DSC_3108DSCI5215 Освен с тях децата видяха и каките и батковците от четвъртите класове на школото. "Така се получава една приемственост, при която бъдещите първокласници виждат четвъртокласниците и ще заемат стаите, в които са се обучавали те през тези четири години", каза директорът на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" Снежана Няголова. За визуалната среща на ниво бяха се подготвили, както гостите от "Раковина", така и домакините от четвъртите класове на училището. 

DSCI5208DSCI5203По стар български обичай бъдещите първолаци бяха посрещнати с погача и бонбони. Децата от подготвителните групи в градината влязоха в една от четирите класни стаи. Теодора Димитрова и колежките й Марияна Горанова, Йорданка Маринова и Дорена Киндалова изненадаха децата с пролетен концерт. В него възпитаниците им се представиха с популярни стихотворения посветени на празника, както и любими техни песни. Малчуганите от IV "г" зарадваха предучилищната група с ръководител Сияна Желева с народната песен "Мари, Марийко" и "Децата на кълвача". Освен музикално поетичната част в четирите стаи на гимназията бяха подготвили подаръци. Каките и батковците подариха на бъдещите първолаци пролетна кошничка, в която има две рисунки за оцветяване. В джобчето на кошничката има визитка на бъдещата им класна. Така седем месеци преди 15-ти септември бъдещите възпитаници на "Св. св. Кирил и Методий" видяха своите класни.

"Всяка година по 13-14 деца от общо 30 от подготвителна група предпочитат да учат в СОУ "Св. св. Кирил и Методий", каза Владка Димитрова директор на целодневна детска градина "Раковина".