OIC

OIC

България трета в кампания на Европа кандидатури от 17 държави. До финала на конкурса достигнаха общо три предложения - на България, Франция и Холандия. Отличието беше присъдено за национална информационна кампания "Да създадем заедно България 2020", проведена от Централното координационно звено и мрежата от 27 Областни информационни центрове с подкрепата на Управляващите органи на програмите.

ОИЦ - Бургас, като част от мрежата, допринесе за осъществяването и популяризирането на кампанията. Тя протече в два етапа. В първия бяха анкетирани жителите на тринайсетте общини от Бургаския регион. Чрез организирането на изнесени приемни, експертите на ОИЦ успяха да съберат близо 700 попълнени формуляра с предложения и идеи за промени с помощта на европейски средства. Във втората фаза бяха обобщени получените резултати, след което ОИЦ - Бургас представи пред съответните Общини конкретните възможности за реализиране на проектите.
В Бургас кампанията под наслов "Да създадем заедно България 2020" приключи с голям концерт в Деня на Европа - 9-ти май. Разнообразната програма, подготвена от ОИЦ - Бургас, успя да събере огромен брой зрители на откритата сцена "Охлюва".
През ноември предстои поредната национална инициатива на Централното координационно звено и мрежата от 27 Областни информационни центрове.

Галерия