"Черноморец-Бургас" продължава в турнира за купата на България , игран на стадион "Дружба" в град Добрич.

 

Още в първите минути "акулите" показаха, че са пределно мотивирани и във 2-та минута Мартин Тошев пропусна да отбележи след хубав извеждащ пас от Марсио Нуно. В 12-та минута Цветомир Цонков проби по левия фланг, справи се с един защитник на гостите, и с техничен прехвърлящ удар изведе Черноморец с 1 гол напред. 10 минути по-късно младият защитник на „акулите” Георги Терзиев вече беше в прегръдките на съотборниците си, след като отбеляза втория гол в мача с глава, след центриране от корнер. До края на първото полувреме гостите владееха напълно инициативата като пропуски направиха Марсио Нуно и Мартин Тошев.

В началото на второто полувреме, след 6 месеца отсъствие, в игра за Черноморец се появи бразилският защитник Габриел Атц, който замени капитана Траян Дянков.

Последваха минути, в които домакините се опитаха да се върнат в мача, но добрата работа в защита, както и решителните намеси на Паскал Борел предотвратиха няколкото опасности на отбора на Добруджа. В 74-та минута току-що влезлият Костадин Дяков направи победата на "Черноморец-Бургас" класическа, отбелязвайки след страхотна атака, преминала през Лис Муйтис и Георги Андонов. До края на двубоя последваха няколко хубави атаки на "акулите", като с пропуски се отличиха Георги Андонов и Лис Муйтис.

3 минути преди края Цветомир Цонков напусна играта принудително и "Черноморец" доигра мача с 10 футболисти.

След мача, видимо доволен, Красимир Балъков не пропусна да похвали всички свои футболисти. Старши треньорът на "акулите" благодари на домакините за добрата организация и им пожела да постигнат целите, които са си поставили в първенството.