Cher138

Cher138

"Черноморец" взе 3 точки от "Пирин", продължава в турнира за купата на България

Двубоят започна нещастно за бургазлии, след като в 4-тата минута Яни Пехливанов си отбеляза ефектен автогол и домакините поведоха в резултата. Това обаче не притесни гостите и отговорът им не закъсня. В 11-та минута Костадин Дяков се оказа най-съобразителен в наказателното поле и реализира за 1:1. До края на първата част черноморци взеха нещата в свои ръце и на няколко пъти застрашиха вратата на домакините. В 41-та минута, след красива атака, Родригес Асис сложи топката на крака на Борислав Балджийски, който с много премерен удар обърна резултата в полза на "Черноморец-Бургас" за 2:1.

През втората част отново бургазлии бяха тимът, който водеше играта, но момчетата на Димитър Димитров не успяваха да стигнат до попадение. На няколко пъти опасни удари отправиха Балджийски, Асис и Венци Христов. Край на спора сложи Анеси в 90-та минута. След хубава атака Георги Андонов намери мадагаскарецът в наказателното поле и той с техничен удар оформи крайното 3:1.

Преди началото на срещата домакините от Гоце Делчев изразиха своята подкрепа към старши треньора на бургазлии Димитър Димитров, като бяха издигнали транспарант, който гласи "Херо, ние сме с теб".