Cher161

Cher161

"Черноморец" взе 3 точки от "Славия"

от Фо-Поре и с удар от няколко метра откри резултата. Няколко минути преди края на първата част играч на гостите игра с ръка в наказателното поле, след което Боли вкара топката в мрежата, но съдията не отсъди нито дузпа, нито гол, а нарушение в атака.

В началото на втората част момчетата на Димитър Димитров сложиха край на интригата с второ попадение. Гаел стреля към вратата, топката се удари в страничната греда, а Лъчезар Балтанов я довкара за 2:0. До края на срещата Венцислав Христов, който влезе като резерва, имаше на няколко пъти възможност да направи успеха още по категоричен, но липса на концентрация в завършващата фаза му попречи да го направи.

"Напълно заслужен успех на нашия отбор. Жалко, че спечелихме само с 2:0, при толкова много положения, но това си е наш проблем. Смятам, че диктувахме събитията на терена и съвсем закономерно победихме. Реагирах остро в края на първата част, защото съдията трябваше да отсъди дузпа или гол, а не измислен фаул. Приемам, че и те грешат, но лошото е, че винаги е в наш ущърб. Оттук нататък се готвим за предстоящия мач за купата, срещу "Локомотив" - София", сподели след края на двубоя старши треньорът на бургазлии Димитър Димитров.

С актив от 27 точки отборът на "Черноморец" - Бургас заема четвърто място във временното класиране. В последния, 15-ти, кръг за полусезона "акулите" гостуват на "Литекс" в Ловеч. Срещата е на 8-ми декември - събота, от 14:00 часа.