Настимир Ананиев (вдясно) е водач на листата на Волт за ЕП, а Ивайло Илиев от Бургас е пети. Снимка Лина Главинова

Настимир Ананиев (вдясно) е водач на листата на Волт за ЕП, а Ивайло Илиев от Бургас е пети. Снимка Лина Главинова

Холандецът Дани Ван Сантен е кандидат за Европейския парламент от листата на партия "Волт". Той живее от три години в България и е работи във финансовия отдел на голяма компания. Новината обяви Настимир Ананиев - водач на българската листа на "Волт" за предстоящите избори за ЕП, които ще се проведат от 23-ти до 26-ти май във всички държави членки на Европейския съюз. У нас изборите са насрочени за 26-ти май.

"В нашата листа кандидатите се редуват мъж - жена - мъж - жена. По този начин искаме да дадем повече възможности на дамите", каза на брифинг в Бургас Настимир Ананиев. Той е сред учредителите на "Волт" и лидер за България. Партията е регистрирана в 11 държави в Европа, сред които Италия, Германия, Франция, Холандия, Белгия, Дания, Швеция, Испания, Люксембург. У нас "Волт" има структури в цялата страна и 3 600 членове. Областен координатор на партията в Бургас е Ивайло Илиев, който е и пети в листата за предстоящия европейски вот.

"Желанието ни е "Волт" да има своя група в новия ЕП. За да стане това, трябва да бъдат избрани 25 депутати от 7 европейски държави", обясни Ананиев.

Ръководената от него партия ще участва и на предстоящите местни избори, които ще се проведат тази есен в цялата страна.