DSC_7064

DSC_7064

Чупят с камък стъкло на тролей пълен с пътници

около 21.00 часа във вторник (23-ти август) на булевард "Захари Зограф" в комплекс "Меден рудник".

Камъкът, с големина на паве, е потрошил дясното странично стъкло, което се намира в предната част на превозното средство, преминавайки опасно близо покрай главата на една от пътничките до прозореца. Благодарение единствено на случайността и късмета си, жената се разминава само с уплаха от инцидента.

Тролейбусът с марка "Волво" е спрян от движение до определяне размера на щетите от застрахователната компания и остраняването им. Това освен всичко друго, допълнително ще затрудни работата на общинската транспортна фирма.DSC_7061

Това не е единственият подобен случай на вандализъм спрямо общинските тролеи и имущество. Десетки пъти досега са трошени стъклата на тролеите в Бургас или са причинявани аварии като са хвърляни парцали по ел. мрежата, по която се движат.

Последният инцидент е през април, когато въпреки, че колите са спрени от движение, заради удължаване на електрическата мрежа и трасето им, е проникнато в депото и отново са счупени стъклата на два от тролеите, паркирани там.

Община Бургас винаги е проявявала нетърпимост към всякакъв род вандалски актове и е алармирала за това обществеността и органите на реда, особено когато подобни прояви застрашават здравето и живота на нейните жители и гости.