IMG_2309

IMG_2309

Читалището в Средец вече с модерна визия

а партньор на проекта е община Визе - Република Турция. Кметът на Община Средец Иван Жабов и кметът на община Визе - Седад Балкъ прерязаха лентата на обновената сграда на културната институция. Стойността на проекта е 463 880,62 евро, а около 90 000 лева допълнително бяха осигурени от община Средец за ремонтни дейностиDSC08255 и обзавеждане. На церемонията по откриването бе извършен водосвет от отец Недялко при църквата "Вси светии" в град Средец. А в тържествения концерт взеха участие самодейци от ЖФГ "Странджанска огърлица", танцов клуб "Веселие", ДЮТА "Искрици", ДФГ "Пъстроцветки", ДФФ "Алени божурчета".

Основно е ремонтиран и Центърът за настаняване от семеен тип – за деца и младежи без увреждания в Средец. Това е факт с помощта на проекта "Към равенство без граници".DSC08413 Лентата на обновената сграда прерязаха кметът на община Средец инж. Иван Жабов и директорът на дома Станислава Николова. По проекта е направен основен ремонт на сградата – шпакловка, боядисване, смяна на дограмата, смяна на радиаторите, подовата настилка в спалните на децата е заменена от балатум с ламинат.

Целта е да бъде  осигурен  по-добър живот на децата и условията на живот в дома да се доближат в максимална степен до домашния бит и семейната атмосфера.

Галерия