Sozopol-nagrada

Sozopol-nagrada

Д-р Калудов с награда от фотоконкурс в Кьолн

в германския град Кьолн,  след като  се пребори с над 600 фотографии на други 90 непрофесионалисти. В оспорваната надпревара за финала е класирана и още една снимка на бургаския хирург.

Фотоконкурсът е организиран от клуб "Будители" с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина и Службата за чужденците към Кьолнския университет. Четиричленно професионално и високо компетентно жури отся стотиците фотографии, за да остави на терена на предварителната класификация най-добрите 35 снимки.Kaludov1 Финалистите бяха представени при откриването на изложбата на 8 декември в ресторанта на Уни-мензата в Кьолн.

Майсторът на скалпела и на словото, любителят археолог и "фотографът полупрофесионалист" този път е насочил обектива на сарказма си към една от най-скандално популярните "стоки" на обществото ни и към най-малко вероятните им купувачи (виж снимката). С отличието за тази снимка започва стремителната му кариера на фотограф с награди.

Д-р Любомир Калудов е неколкократен носител на награди за поезия и проза. Няма информация досега да е получавал отличия за фотография.