DSC_0050

DSC_0050

Дами се захласват по бижута във формата на... чиния със суши Маргарита Стайкова. Тя била провокирана от сестра си - Гергана Янчева (автор на книгата

"Станиол4е от дъвка").DSC_0183

"Сестра ми видяла бижута, изработени от пластмаса и възкликнала: Маргарита, може да направи по-хубави от тези! Същата вечер направих първите си опити в работата с полимерна глина", споделя дизайнерката на бижута. Когато приятели видяли произведенията й, не скрили изненадата си от нейната сръчност и оригиналност да създава такива произведения. Първите, които сложили на ръцете си пръстен с формата на чиния със суши били провокирани от уникалността и от начина на изработване. Маргарита влага емоция и талант при измайсторяването на своите бижута - пръстени, колиета, обеци, гривни. Умело съчетава цветове. Признава, че нейна слабост са изработването на бижута като миниатюри от блюда с храна.

"Времето за изработка зависи от детайла, колкото повече елементи, толкова повече време и труд. Всичко правя ръчно, за някои неща ползвам инструменти и шаблони, но други са резултат изцяло и само на пръстите ми. Радвам се на всяко бижу, след като видя, че се е получило", споделя Маргарита.

Зсега бижутата й могат да бъдат видяни само на страницата й във Facebook. Скоро обаче тя ще отвори он лайн магазин за поръчки и продажба. На нейните уникати се радват най-близките й приятелки. Те и семейството й са във възторг от сръчността и въобръжението, които проявява при изработването им. Самата авторка е изненада приятно и от реакцията на мъже, които са ги видяли. "Реагират положително и признават, че това е оригинален подарък за любимата жена", разказва Маргарита.DSC_0072

За направата на всяко бижу тя използва полимерна глина, маниста, камъчета, панделки, кристалчета. Когато майстори даден пръстен или обици, го прави с мисъл за човека, за когото е предназначено. Има цяла серия "Шоколадови бонбони", създадена специално за сестра й, която обожава да прави истински шоколадови изненади, които се топят в устата.

Маргарита се надява скоро да успее да създаде собствена марка и тя да стане нейната визитка. А за да реализира идеите си разчита изцяло на майка си, която я насърчава и допълва с предложения за нови модели бижута.

До месец бижутата на Маргарита Стайкова ще имат своята премиера като част от проекта "Аз съм принцеса... и това не подлежи на обсъждане".