DSC_6261

DSC_6261

Деца изрисуваха риба в подкрепа на "Бургас 2019 г."

и привличане на повече съмишленици към идеята. Изрисуваната риба с логото на "Бургас 2019 г" ще остане пред сградата на общината. Арт събитието бе открито от зам.-кмета по култура в община Бургас Йорданка Ананиева.

В акцията се включиха и бургаски художници, които даваха напътствия на малчуганите.DSC_6226DSC_6232
Докато децата рисуваха, бургазлии имаха възможност да изпробват уменията си с помощта на талантливия екип на общинското социално предприятие "Морски знаци", като изработят сувенири с визия  на риби, корали, морски звезди, други.
Желаещите написаха на картонена лодка своето "да" за кандидатурата на Бургас за културна столица, като оставиха и цветен отпечатък на дланта си. Събитието се организира от община Бургас.
През месеците юли и август в Бургас ще гостува уникална изложба на най-голямата международна неправителствена институция за наука и образование "National Geographic". "Душата на океана" е името на експозицията, включваща подводни фотографии и мултимедийно съдържание, представени по нетрадиционен начин – в специално изградени за целта тунели, създаващи усещането за спускане  под водата. Изложбата ще гостува в града от 9 юли до края на август.
Снимки Лина Главинова