VarnenskaKoleda

VarnenskaKoleda

Деца подкрепиха "Варненската Коледа" с футболен турнир

подпомагане изграждането на новостроящия се храм "Св. прпмчк Прокопий Варненски". Символичен домакин на срещите в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта бе отборът на ФК "Юнак", сформиран преди по-малко от месец от църковното настоятелство на православния храм "Свети Цар Борис" във варненския квартал Аспарухово с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил.

В официалната програма на турнира се включиха още ФК "Варна", ФК "Спартак" и ПФК "Черно море", а за демонстративен мач с ФК "Юнак" Аспарухово бяха поканени децата от първи и втори клас в отбора на ФК "Делфини". След оспорвани мачове по схемата всеки срещу всеки най-добри се оказаха състезателите от отбора на "Спартак", следвани от "Юнак" Аспарухово, "Черно море" и "Варна". Те бяха наградени от кмета на район "Аспарухово" Йордан Николов с купи, грамоти и футболни топки.
Кампанията "Варненската Коледа" и се провежда под патронажа на кмета на Кирил Йорданов, областния управител на област с административен център Варна Коста Базитов, председателя на Общинския съвет във Варна Николай Апостолов и председателя на Комисията по финанси и бюджет Иван Портних. Целта на инициативата е да се съберат средства за подпомагане довършването на храма "Св. Прокопий Варненски".
Всички желаещи могат да осъществят своето дарение на откритите дарителски сметки:
IBAN:
BG43CECB97901080628200 – в лева
BG25CECB97901480628200 – в евро
BG87CECB97901180628200 – в щ. Долари
ЦКБ АД – клон Варна 

"Ръка, която дава, не оскъдява" и "Който прави милостиня, дава назаем Господу…" (Премъдрост притчи Соломонови).

Да изградим новия храм на Варна "Св. Прокопий Варненски"
За контакти с настоятелството 052/ 69 16 91, 087/ 899 66 79

Днес+