Деца правят сувенири с благотворителна цел

на мебели за нуждите на дома за деца лишени от родителски грижи "Щурче" в Средец.

 

Благотворителният базар бе открит днес и ще работи до петък - 17 декември. Изработените от децата венци, картички, коледни ботуши с пожелания, изрисувани чинии, аранжировки за празника се продават на цени от 1 до 6, 8 лева.

Първи към изложените на базара сувенири посегнаха родители и партньори на благородната кауза. Те купиха подаръци, с които ще зарадват своите близки в навечерието на Рождество Христово. Всеки гост на откриването на базара бе посрещнат по стар български обичай с хляб и сол и имаше възможност да си изтегли кутийка с късметче, за да разбере каква ще е идващата 2011 година за него.

Благотворителният базар се провежда под мотото "Подай ръка". Целта на инициативата е да се помогне на нуждаещите се и в същото време малчуганите да бъдат възпитавани в толерантно отношение към децата без родители.

Организатори на благотворителния базар са Родителското настоятелство, клуб "Родител - Моряче" и БЧК, с подкрепата на "Сороптимист" - клуб Бургас, фирма "Андела", парти агенция "Кригея" и медийното партньорство на Chernomorie-bg.com.