Lineyka7

Lineyka7

Децата, обгорели във Владиславо, ще живеят

отшила на покупки до магазина. Едното хлапе отворило печката на дърва и въглища. До нея огнеборците, които пристигнали да спасяват, заварили момиченцето с метла в ръце.

Положението на децата преди Коледа бе критично, но днес от Клиниката по термична травма във Военноморската болница съобщиха, че състоянието им е стабилно. 
Този обаче далеч не е единственият случай с бебета с изгаряния, благодарение на залисани около коледната трапеза родители. Врели течности и ястия са пратили още малки деца в здравното заведение.
От Бъдни вечер до днес помощ във ВМБ са потърсили 8 бебета от 11 месеца до година и половина. Според д-р Антон Станев най-много от пострадалите деца – 5-годишни, са били доведени на 24 декември. 
Навръх Коледа дежурните медици спасявали две бебета, а тази сутрин им докарали момченце от Девня, изгорило ръчичката си върху печка. За щастие всички малки пациенти не нуждаели от болнични грижи.
В съседната клиника по токсикология във ВМБ с риск за живота Коледа посрещнаха двама мъже. И двамата били алкохолно зависими. При поредния запой единият, който е бездомник, получил тежко увреждане на белите дробове. Другият - на около 60 г., е с нарушена мозъчната функция, съобщи шефката на клиниката доц. Снежа Златева. Вчера екипът й обгрижваше и варненка на средна възраст, изпаднала в несвяст, след като изпила огромно количество вино.

Днес+